Používá technologii služby Blogger.

Vyhledávání

AMSTERDAM - DAY 1

Byly jsme v Amsterdamu! A jak vypadal náš první den?


Jelikož mám fotek fakt požehnaně, nejde to jinak, než dny rozdělit. Navíc jsme třetí den jely na výlet, a to si určitě zaslouží samostatný článek.

No a jak tedy vypadal náš první den? Byly jsme ubytované v hotelu asi cca 20 minut tramvají z centra. Jo a... do Amstru jsem jela s Ivet, kdyby vás to zajímalo.

První den (jelikož jsme tam přijely ve středu někdy v 8 hodin večer), jsme začínaly ve čtvrtek asi v 8 a první zastávkou byla snídaně. Na Instagramu jsem našla podnik zvaný PLUK a tedy, to co vypadá dobře na IG, není vždy super i ve skutečnosti. Jakože špatné to nebylo, vůbec, ale spíš jak to pak vypadalo nebo lépe řečeno ten overall pocit z toho. Sezení bylo nahoře, lezlo se tam po příkrých schodech, člověk si musel odnést pití sám, zklidnit po sobě nádobí do nádoby u schodů, záchod rozbitej, no jako... 

Zjistila jsem nicméně, že vedle byl podnik od stejného majitele REE7, a to vypadalo tedy mnohem lépe, víc i takový cosy interiér a hlavně... funkční záchody :D

No nic, takže dál jsme směřovaly k domu Anny Frank. Tam tedy bylo šíleně lidí, lístky vyprodané a nakonec jsme zjistily, že to stejně je včetně nějaké tour po městě po židovských stopách. Pokračovaly jsme tak dál směr náměstí DAM a kochaly se a nasávaly ten Amstr vibe - kanály, domky. 

Vsuvka - a co počasí? Počasí nám první den docela vyšlo, ráno cestou na snídani tedy sprchlo, ale pak už bylo hezky až do večera, kdy tedy zase začalo dost pršet a nás to stihlo na naší poslední zastávce. Ale teplotně docela zima a celou dobu bylo kolem 13 stupňů.

Po návštěvě náměstí jsme šly směr Red Light District, což je taky vtipný, že jsem věděla, jasně, je tam červená výzdoba, červený světla, ale nevěděla a nepátrala jsem po tom, co to je. :D No teď už vím. 

Celkově jsme se tam v okolí procházely a jen tak potloukaly, viděly Nieuwe Kerk, Oude Kerk, a pak se vydaly směr Amstrdam Centraal a přírodovědecké museum NEMO

Do musea jsem nešly dovnitř, a když se zamyslím, tak vlastně ani nikam takhle z museí, moc nás to nelákalo a spíš jsme si chtěly užívat ten vibe a chodit venku, když bylo hezky. Cestou z NEMA, jsme, jak jinak, zamířily zase zpět ke kanálům, ale objevily fakt krásnou oblast, kde to vypadalo kouzelně, takové lepší domky a vypadalo to fakt krásně.

Měly jsme celkově super čas a jelikož jsme od rána chodily, šly jsme si sednout na vínko (Ivet nealko samozřejmě) a to bych nebyla já, nebo spíš moje smůla :D, nervní u vína jsem tam ještě pracovala a postovala stories... no co už. Ještě před vínkem jsme ale ještě prošly Chinatown a navštívily temple, abych nezapomněla.

Na víně Ivet bookla Adam's pointview, takže po prolezení města, vydání se k Rembrandt House a Waag, jsme se vydaly na trajekt k Amstrdam Centraal a vydaly se tam. Bohužel na trajektu začalo pršet a déšť ten den už neustoupil. To nám tedy jediné moc nevyšlo, na střechu, kde to bylo pak samozřejmě otevřené jsme sice vyšly, ale nedalo se tam být, ne ani tak kvůli dešti, ale šíleně tam foukalo. Takže to je mi jedné líto, že jsme nenechaly na další den, jelikož druhý den bylo hezky a dokonce by byl i západ.

Kousek od Centraal jsem pak našla super restauraci s hodnocením 4.4, myslím, že jméno bylo Lucca Due a já si dala (kromě vína:D) těstoviny s krevetami a byly naprosto BO-ŽÍ. Ivet tentokrát zvolila špagety s meatballs a taky chuťově prý super.

Takže to byl náš den č. 1 v Amstru a už brzy vám sem hodím ty následující. Těšíte se?
























































































 

Žádné komentáře