Používá technologii služby Blogger.

Vyhledávání

AMSTERDAM - DAY 2

Den dva v Amsterdamu, here we go.


Druhý den jsme si s Ivet trochu přispaly, tak asi do nějakých 8 tak, abychom v 9 vyrazily na snídani. Tentokrát jsem našla opět super spot, a to Dignita Amsterdam. 

Místo na snídani jsem hledala hlavně v okolí parku, kam jsme stejně chtěly jít. Šlo o Rembrandt park, nicméně šlo fakt spíš o takový ten park, kam chodí pejskaři nebo lidi si zaběhat, ale nic, co by bylo super nice na fotky a pro turisty. Nicméně udělaly jsme si tak ještě menší procházku a pak hurá na tu snídani.

Já si dala vejce benedikt, které byly trochu "potuněné" a byly servírované jakoby na bramborové placce, Ivet zase palačinky a obě chai latte k pití. Musím říci, že ale chuťově oboje fakt super vyladěné. 

Po snídani jsme šly do dalšího parku - Vondelpark, kde byl takový malý, cute altán a hlavně pak tulipány v květináčích, které si jen tak pluly po hladině. Naše kroky pak směřovaly k Rijksmusem a odtud do centra k Bloemenmarket, kde jsme pokoupily holandský tulipány a ještě nějaké malé kravinky. 

Občerstvení nesmělo chybět, takže Ivet potom šla na waffle, které v okolí viděla na IG a já, protože jsem vlastně už den neměla kafe, si zašla do Starbucks na kafe. 

A tak jsme mohly dál pokračovat k mostu Magere Brug a následně k botanické zahradně/skleníku Hortus Botanicus. Nešly jsme tedy taky dovnitř, protože zvenku nám to nepřišlo nic moc a ani moc velké. 

Asi kilometr od toho byla pak naše poslední zastávka dne, a to De Gooyer větrný mlýn. Měly jsme fakt spoustu času, a jelikož Ivet slíbila tátovi, že doveze fotbalový dres, pak jsme se sebraly a jely asi na 30min vzdálený fotbalový stadion. Tím jsme tak "zabily" asi hodinu času, a pak zase přejely do centra a procházkou šly směr bar, kde jsme seděly předchozí den, nicméně pro změnu jsem si sedly na zahrádku k baru, který byl od toho předešlého přes ulici a jen tak pozorovaly lidi a život okolo. 

Protože už jsme fakt viděly vše z našeho seznamu, jen vlastně jedno místo z rána jsme trochu přešly, řekly jsem si, že si dáme procházku zase zpět, kde jsme byly ráno, a tak nás čekaly asi 2 km městem, ale zase jsme se dostaly ještě někam, kde jsme třeba vůbec nešly a můžeme doopravdy říct, že jsme Amstr totálně prošly. 

Vrátily jsem se tedy tak k Rijksmuseu sa Van Gogh Museu, jen jsme to prošly parkem a jakoby "zezadu". Tam si ještě sedly chvíli na lavičku a jen tak chillovaly, protože tam byl celkově i takový plácek, kde lidi seděli na kopečku. A protože Ivet nebylo moc dobře, vynechaly jsme ten večer véču a jen si došly do Alberta koupit jídlo, a to i na výlet následující den. 

Pak už jen pomalu na hotel, kdy jsme asi zase nějak po osmé dorazily, koukly na fotky, pořádně na internet, udělaly stories (jak jinak) a hlavně už i zabalily, protože další den nás čekal check out, výlet a cesta na letiště.

Zkusíš tak uhádnout, na jaký výlet jsme vyjely?


































































 

Žádné komentáře