Používá technologii služby Blogger.

Vyhledávání

AMSTERDAM - DAY 3

Třetí, a zároveň poslední, den v Amstru. Jak vypadal?



Nevím, zda tedy říci, že v Amstru, jelikož poslední den jsme se s Ivet vydaly na výlet. Ne jenom, že jsme měly Amstr už fakt celý prochozený, nicméně i na sobotu vyšel tzv. King's day, tedy nejvíc busy den v Amstru za celý rok, kdy lidi v oranžové jsou úplně všude, opilí a vše možný, okolo kanálů, na lodích atd :D Takže bychom bývaly ani nic nevyfotily a než bychom něco prošly, asi by to taky trvalo.

Tomuto blázinci jsme se tak chtěly vyhnout. Výlet jsme zakoupily přes Get Your Guide. Nejdřív jsme chtěly do zahrad na tulipány, i kvůli tomu jsme vlastně plánovaly výlet takhle přelom duben/květen. Nicméně nakonec jsme se na to vykašlaly a vybraly - Zaanse Schans, Marken a Volendam. 

Vstávaly jsme v sobotu fakt brzo tak, abychom byly už na 8:15 na Centraalu. 

A dobře jsem udělaly, že jsem jely dřív. Všichni se tam totiž sešli fakt brzo, a tak se celkově vyrazilo dřív. První zastávkou byly větrné mlýny v Zaanse Schans. Lidí tam už takto ráno bylo požehnaně. Co musím vlastně ještě zmínit je to, že jsme měly standard vstupenku a pak tam byla ještě možnost lepší, v které byla navíc právě návštěva mlýna, na další zastávce návštěva výrobny dřeváků a pak přeprava lodí. Ale upřímně jsme toho ani nelitovaly, jelikož pak lidi vůbec neměli čas a možnost projít si to okolí, které bylo tedy xkrát lepší. 

V Zaanse Schans jsme pak tedy měli takovou "volnou zábavu" a my se tam mohly pořádně porozhlédnout, pofotit a vše prozkoumat. Cestou zpět k autobusu už se pak fakt ale rozpršelo a pak pršelo asi dalších 20 min ale přesně čas, kdy jsem stejně přejížděli, takže to vůbec nevadilo. V druhé zastávce - Markenu, jsme se podívaly do obchodu s dřeváky, kde byla i ona výrobna, vyzkoušely dřeváky - k mému překvapení to není tak šílený, jak jsem si myslela, a zase se pak šly trochu porozhlédnout po vesničce. 

Jako jediné jsme nejely lodí (fakt vtipný:D) protože i ti, co měli standard lístek si připlatili, jen my na loď nechtěly a jako jediné jely s autobusákem busem, takže jsme měly takovou VIP dopravu a bylo to super! Mimochodem celkově byl ten řidič fakt týpek, v autobuse měl malé klávesy a když se čekalo ještě na lidi, začal hrát, zpíval a fakt týpek.

Takže VIP svozem v double deckeru jsem se dostaly do poslední zastávky - Volendam, kde byla hlavní sýrárna. Jelikož jsme tam dorazily dříve než loď, šly jsme ještě separe od té naší skupinky do obchodu, kde jsme si ochutnávaly sýry a upřímně se najedly tedy jen tím:D Ale ty sýry byly suuuuper! A tak jsem samozřejmě musela vzít i domu - jeden bylinkový a lanýžový, který byl naprosto boží. 

Po ochutnávce jsme pak zase měli všichni rozchod, kdy jsme se mohli opět více porozhlédnout po okolí, ke konci jsme pak ještě šly kouknout na výrobu vaflí, kde jsme zase ochutnalys i tu, no a pak se jelo už v poklidu zpět do Amsterdamu. 

Tam jsme se rovnou vydaly na autobus a na hotel. Už jen teda ta cesta z Centraalu na hotel byla šílená. Jeden bus jsme musely nechat odjet, jelikož byl fakt plný, u druhého nás stejně předbíhali mladí kluci, celý autobus totálně přecpaný a stáli jsme tam všichni tělo na tělo. Ti kluci tam pili pivo = pivo vylité na zemi, poházené plechovky všude. No fakt šílenost upřímně, takže jsme byly fakt rády, že jsme do toho centra nešly. A protože nebylo co, jely jsme na letiště tak dříve, daly si jídlo, vínko, já tam pak sestříhala reel ze všech dní a letělo se dom.

Overall ale super výlet, počasí mohlo být lepší, jakože +5 stupňů a byla by to ideálka, ale jinak fakt krásný výlet. Tak kam to bude příště? :)

o






















































 

Žádné komentáře