Používá technologii služby Blogger.

Vyhledávání

TRIP TO VLAŠIM

O Velikonocích už máme asi 3. rokem tradici, že na pondělí odjedeme a užijeme si výlet, místo nějakých koledníků. Tentokrát jsme se vydali do Vlašimi.



A proč Vlašim? Protože nově máme pejska a potřebovali jsme něco, co je od nás blízko (nemá moc ráda jízdy autem) a zároveň se tam pořádně projde a vyřádí. Já jsem i našla, že tam je Čínský Pavilón a vypadal na fotkách fakt krásně, tak byl výlet jasný.

Vyjeli jsme už nějak kolem 9 s tím, že cesta trvala asi 45 minut. Hned jsme zavítali do Zámeckého parku a právě onen Čínský pavilón byl hned jako první "zastávka". Mysleli jsme, jak je ten park šíleně velký, a nakonec se to vlastně jen zdálo.

Nicméně další zastávkou byl altán s motýlky a kytkami na dlaždicích. A pak jsme to podél potoku vzali pod Starým hradem až k Znomiské bráně a tam k jezu se sochou žáby. Na druhé straně se šlo dát ještě k Altánu s výhledem, ale jelikož jsme viděli, že ten výhled nebude nijak velký, vynechali jsme to. 

Podél potoka druhou stranou jsme se vydali zase zpět a směr Starý Hrad ještě zezhora a přímo k němu.

Když jsem vyšli z parku, tak jsem měli jasný cíl! A to kavárna. Jedinou otevřenou (jelikož byl svátek) jsme našli kavárnu Uličku a kafe, limonáda, ale i ty dorty byly DO-KO-NA-LÝ! Mamka s bráchou měli mangový a já citrónový, který byl fakt super a nebyl ani tak sladký, jako ten jejich mangový. Takže pokud budete ve Vlašimi - doporučuju. 

Jelikož nás ještě zajímala poslední brána, a to Domašínská brána, přejeli jsme do této části parku a ještě se  zašli kouknout k jednomu Altánu, kde výhled opravdu byl a spolu s ním i Samsonova socha.

Výlet to byl super, počasí zase jak na objednání, jelikož když jsme se vydali na cestu domu, v tu chvíli se zatáhlo a když jsme domu dorazili, tak se dokonce rozpršelo. 

Maya unavená, my spokojený po hezký procházce, zkrátka vše super. A ještě jednou, návštěvu parku Vlašim určitě doporučujeme. 











































 

Žádné komentáře