Používá technologii služby Blogger.

Vyhledávání

420 RESTAURANT

Konečně! Návštěva restaurace 420 na Staroměstském náměstí. 



Říkáte si, co jsem to za fotografku a blogerku, která zapomene kartu do foťáku? Ano, čtete dobře, vyhraju malý kapesní foťák, abych měla lepší fotky i když si beru jenom kabelku. Zrovna si vezmu kabelku, foťák si, ač na poslední chvíli, vezmu do kabelky (původně jsem fakt nezamýšlela si ho nebrat) a možná právě proto pak v restauraci zjistím, že vůbec poprvé, co jsem vyndala kartu z foťáku, jsem ji zapomněla dát zpět a kartu nemám - a to jsem tam fotila tak top top fotky, než jsem na to přišla. 

No co už, i když mě to pořád štve, hlavně teď při psaní článku, jsou to "jen" fotky a něco z mobilu mám. Takže poprvé tu dávám článek doopravdy více kvůli tomu zážitku než fotkám a fotky z mobilu poprvé na mém blogu - vítejte. 

Do restaurace jsem se vydala s bráchou, ačkoliv to chvíli vypadalo, že nepůjdeme, úplně jsem se lekla recenzí známých, jak to je nic moc, spíš pro turisty a jídlo není zase úplně nejlevnější na to, abyste z toho nic neměli. 

Nicméně jsme šli! K pití jsem si dala víno - jak jinak a brácha tonic. Předkrm jsem sharovali, jelikož jsme na začátek dostali ještě jejich amuse bouche - domácí pečivo s máslem, šunkou a pak řekněme jednohubky (tady si bohužel nepamatuju, co přesně to bylo, ale byl tam kopr a bylo to výborný).

Jako předrkm tedy - jejich sledě na vostro - na ohni pálený nakládaný sleď, salát z kvašeného zelí, emulze a prach z kimchi, jarní cibule, omáčka z uzených rybích kostí s podmáslím a paprikášovým olejem. K tomu žitný chléb se šlehaným husím sádlem.

K hlavnímu chodu jsem si já dala jejich telecí řízek - smažený telecí řízek v přepuštěném másle s bešamelem z vyzrálých sýrů, bramborová kaše s hnědým máslem, lanýžová omáčka a sladkokyselý kompot z angreštu a brácha hrudí z jalovice - na ohni grilované hrudí, aronie, špek, pažitka, křenová bramborová kaše, smažený křen a na sádle pečené drcené bramborové slupky s kmínem. A bože, ten řízek! Porce jako blázen, ale fakt...emmm! 

No a jelikož já narvaná ani nedojedla hlavní chod a celkově večer nemám ráda sladké ale spíš slané, dezert si dal jen brácha - rakvičku bez šlehačky - křupavá rakvička, brusinková marmeláda, nugátový krém, točená zmrzlina z lískooříškového misa, jedlá hlína s pískem. A to bylo teda mega mega nápaditý a originální, co se týče servírování. Jelikož bráchovi fakt přinesli rakvičku a dokonce i s věnečkem a františkem. 

Navíc celý večer nás obsluhovala mega příjemná obsluha. Takže doporučuji a doufám, že se tam ještě vydám. JO A!.. Nesmím zapomenou na ten prostor, no ale koukněte se sami. BOŽÍ!











 

Žádné komentáře