Používá technologii služby Blogger.

Vyhledávání

ROME - DAY ONE

Po hrozně dlouhé době jsem zpět, a rovnou s cestovatelským postem.


Ano, sen se stal skutečností, řekněme si to tak, a já se konečně povídala do Říma. Dokonce jsem splnila sen mamce, která do Říma chtěla dlouhou dobu, a jely jsme tam na výlet spolu.

Byl to opravdu jen výlet, kdy jsme letěly v úterý a přiletěly ve čtvrtek, ale musím říci, že na centrum toho Říma úplně ideální.

Mělo původně i dost pršet, nicméně počasí se nám nakonec vyčasilo a my měly nádherně, v úterý a středu 25 stupňů a sluníčko, až nám bylo fakt teplo. Jen tedy ve čtvrtek, poslední den, nám dopoledne zapršelo.

Ale abych teda začala, v úterý jsme letěly v 10:40 ráno a za dvě hodiny byly v Římě. Dost mě překvapilo, jak je letiště v Římě obří. Měla jsem na ty tři dny mapu, co musíme vidět, což zahrnovalo i přípravu na místní dopravu. Co jsme tam přišly, tak jsem se trochu lekla/bála se toho, nakonec jsme na letišti koupily jen lístky na vlak, že zbytek pořešíme v centru. 

Abych to ještě uvedla, chtěla jsem ty Rome passes, že to máte i s památkami, nakonec jsme se ale rozhodly, že vezmeme čistě jen lístky na dopravu, jelikož jsme si nebyly jisté, jak to dáme časově. Nakonec toho nelituju, a snad i mamka ne. Sice jsme nikam dovnitř nešly, ale zase jsme si to fakt daly vše na pohodu, jsme takový paka v tom, že radši vidíme věci z venku a hezky vyfotíme a někde si na pohodu sedneme, než chodit vevnitř.

Přiletěly jsme tedy ve dvě, cca hodinu trvala cesta do města, pak jsme přišly na Airbnb a ubytovaly se. Jen jsme se převlékly a vyrazily do parku. Původně jsem to měla tedy vymyšlené trochu jinak, ale "přehodila jsem první den se třetím" a tak jsme jely vstříct Španělským schodům. Měly jsme ubytko fakt krásně blízko centra, takže na Spagna jsme to měly cca 20 min i s chůzí. 

Už tam nás překvapilo, kolik je tam lidí. Mamka, jak už je po sezóně ale naopak, ta hlavní sezóna spíše byla. Nicméně vylezly jsme schody, odkud byl nádherný výhled, a nakoukly do kostela navrchu - Trinitá dei Monti. Následně se vydaly směrem k Ville Medici a dál do parku del Pincio, který byl opravdu nádherný. Už byl hezky cítit podzim, sochy významných lidí všude a boží jezírko k tomu. 

Park jsme pak celý prošly ještě k hezčímu jezírku, tedy konkrétně k Viale del Lago, kde jsem mamku přemluvila k tomu, abychom šly na loďku! Loďka je na 20 minut a 4 eura za každou. Ze začátku mi to brutálně nešlo, ale pak jsem chylta skill a byla jsem lepší jak mamka (a to mám tak 4x menší sílů v rukách, než ona, haha).

Po parku trochu začalo hřmít, ale pořád bylo hezky a tak jsme směřovaly trochu do centra, a to konkrétně na náměstíčko Piazza del Popolo. Tedy spíš náměstí jak hrom, ale fakt krása! 

No a odtamtud jsme si vzaly autobus a jely na Piazza Navona. Náhodou jsme cestou z autobusu, na ono náměstí, narazily na zmrzlinu - Geleteria La Romana, která existuje už od roku 1947 a bože, ta zmrzlina je výborná!!! 

A pak jsme pomalu vyrazily na náměstí, ale opravdu pomalu, že se mezi tím rozpršelo. 

Chvíli jsme stály schované u jednoho z domů, ale pršet nepřestávalo, ba naopak, tak jsme "na punk" vyběhly vyfotit náměstí, jelikož tam zrovna nikdo nebyl (nečekaně v dešti), no a jak jsme tam předtím šly mini uličkou, tak tam byla moc útulná restaurace, hezká a tak jsme se rozhodly, že povečeříme tam, už tedy komplet promočené za těch 5 minut! 

Název byl něco Cuccagna, daly jsme si dvě skelnky vína, ravioly a pizzu na půl. Nebylo tam moc hezké světlo na fotky, nicméně jídlo super!! Takže ráda doporučuji.

No a po véče už jely domu, cestou jsme si ale ještě koupily vínko a na ubytování si daly ještě sklenku. A co druhý, více centrum poznávací, den? Na to si ještě chvilku počkejte.
































































 

Žádné komentáře