Používá technologii služby Blogger.

Vyhledávání

EASTER MONDAY

I přesto, že moje Velikonoce se zprvu zdály docela nudné, dnešní den to vynahradil.


Všichni teď o svátcích jeli domu, já byla zase naprostý opak a zůstala jsem v Praze. Poslední dva týdny byly pro mě náročnější. Ten první týden docela psychicky, ten druhý zase tím, že mi od minulé neděle není úplně nejlépe a tak jsem celý týden trochu trpěla a přecházela nemoc, naštěstí byl jen čtyřdenní pracovní týden. 

A tak jsem se rozhodla, že právě potřebuji trochu odpočinek, být sama a nějak vypnout. I když tedy s tím vypnutím se mi to úplně nepovedlo, zkrátka to asi ani neumím. A nemoc se taky úplně nezlepšila, mám úplně vysmrkaný nos a nevypadá, že by to polevovalo. 

I přesto jsem se v pátek vydala na procházku a nakonec se nečekaně připojil i brácha, když jsme se úplnou náhodou potkali na ulici (bydlíme 5 min od sebe). V sobotu jsem si dala uklízecí den, umyla okna, uklidila celý být. A včerejší den byl věnován focení Kipling (fotky mám zeditované, během týdne sem fotky určitě přidám).
Sice jsem nějak nemusela vstávat, takže alespoň v tom ten odpočinek byl, ale upřímně se odpočatá moc necítím. 

Nicméně dneska nakonec do Prahy dorazila mamka a tak se mi postarala trochu o program, co s dnem. Mamka ke mně dorazila kolem 10 ráno, daly jsem si ještě u mě rychlý kafe a vyrazily ven. Pěšky jsme vyrazily na Staromák, jelikož bydlím na Vinohradech, bylo to fakt kousíček. Cestou jsem potkaly ještě trhy na Míráku a Václaváku, takže jsme alespoň obhlédly další trhy. Cíl byl ale, jak jsem zmínila, trh na Staroměstském náměstí. Trochu se pokochaly a nakonec vyrazily na brunch do Smetanaq Café. Mám to tam dost ráda a vím, že to je top, tak jsem chtěla zase mamku vzít někam, kde si pochutná.

Daly jsme si dohromady vejce benedict a wafle s jahodami a vždy si to rozpůlily, k pití pak malinovou limonádu. Za mě super, limonáda ani wafle nebyly úplně přeslazené, což za mě dobrý, i když mám ráda sladké, tohle mě baví víc, že to není jak cumel:)

Pak jsem mamku odvezla k příteli a tak se odpojila, když šli na jídlo. Ze Smetanaq jsem byla  docela plná, tak jsem zkusila napsat kámoši, který bydlí v Holešovicích a měl čas. Vyrazili jsme tak do Osady, kde jsem si dali dvě skleničky naturálního vína, které bylo naprosto skvělé, ale musím říct, že docela dávalo a pak jsem ho lehce cítila. 

Jelikož jsme se bavili o všem možném, ale i o jídle, tak jsem dostali nápad, že se vydáme do Kro Bistra a Baru na Karlíně, tak se fakt na konec i stalo a vyrazili pěšky tam (je to navíc kousek).

V Kro jsem si dala jejich slavný kombo s strhaným masem, jelikož jsem právě zmiňovala, jak to všichni vychvalují, a nikdy jsem to neměla a jestli je to opravdu tak super. A BYLO! 

Kamarád si dal koprovku, která byla fakt luxusní, a po mně ještě nakonec dojídal, jelikož to kombo byla obří porce a byla jsem hned naprosto přecpaná. Nemůžu zapomenout ani na limonádu, já si dala Mandarinku a Roibos (mňam!) a on si dal Citrón a pepř, to bylo na mě až moc výrazné, ale chuťově taky super.

Ty chutě jsou fakt mega zajímavé a určitě doporučuju zajít.

Takže z nakonec docela nudně vypadajícího dne se vyklubal super den strávený s mamkou a plný dobrých podniků! 

A jak jste si užili Velikonoční pondělí vy?:)






























 

Žádné komentáře