Používá technologii služby Blogger.

Vyhledávání

SATURDAY SPENT WELL?

 Sobota upřímně nezačala úplně nejlépe. A proč?



Včera večer byl fajn pátek v Praze, na vínku se sestřenkou. Musím říci, že miluju studená prkénka a včera, co jsme si dali, skvělý olivy, ovčí sýr a šunku, oh my! Bylo to chutově fakt perfektní, no a samozřejmě pečivo. Jsem největší milovník chleba a tohle bylo fakt bezkonkurenční, o víně ani nemluvě. 


Takže vše super, ráno jsem se chtěla trochu vyspat, ale z nějakého důvodu jsem vstala sama od sebe už v 7:30. Jenže! Vstala jsem a měla jsem nateklé levé oko, celé červené, podrážděné a fakt to pálilo. Tedy, víčko.


Jelikož jsem v hlavě hned měla atopický ekzém, pásový opar a další ne moc příjemný věci, radši jsem se vydala do Vinohradské nemocnice. Nevím, zda tam někdo někdy byl, ale ten areál je obrovský a já popravdě šla z jedné budovy do druhé. Skončila jsem nakonec na oční, kde mi raději zkontrolovali i oko, jenže protože se to týkalo víčka a hlavně kůže, šla jsem následně na dermatologii. Tam jsem chvíli počkala a doktorka nakonec, že to je pouze vyrážka, nic vážného.


Ale fakt jsem se bála. Necítím se ve stresu, a tohle doopravdy nechápu, kde se vzalo. Nicméně cestou domu jsem pak vyzvedla mastičku a doufám, že po tom nebude ani známka už. 


Každopádně jsem si takto sobotní dopoledne úplně nepředstavovala. Štěstí, že odpoledne bylo lepší, kdy jsem se potkala s Martinem a zamířili do SmetanaQ na cappuccino a mimosu! Martin si dal ještě waffle a byly skvělý tak, že si tam na ně někdy musí na snídani/brunch určitě dojít.


Jelikož to počasí je poslední dny fakt boží, šli jsme se projít ještě na Střelecký a následně na Slovanský ostrov, kde jsme ještě seděli a užívali si sluníčka. Kolem 5 odpoledne jsme šli zase dom, a jelikož jsem z dneška byla taková nijaká, říkala jsem si, že si udělám ještě hezký večer v podobě jídla, a objednala mojí nejoblíbenější poke z Pokehaus! Teď si dávám vínko, editla jsem pro vás fotky a dám si filmy a pohodu, občas to je prostě potřeba a nějak dnes nechci na nic myslet. 


---


Last night was a nice Friday in Prague, when I went for wine with my cousin. I have to say I love cold cuts and yesterday we had great olives, sheep cheese and ham, oh my! It was really delicious, and of course I cannot forget to mention the pastry. I am the biggest bread lover and this was really unbeatable, not even talking about the wine. 


So all great, I wanted to get some sleep in the morning but for some reason I got up by myself at 7:30. But! I got up and my left eye was swollen, all red, irritated and it was really burning. I mean, the eyelid.


The atopic eczema, shingles, and other not-so-pleasant things immediately went into my mind so I decided to go to Vinohrady Hospital. I don't know if anyone has ever been there, but the campus is huge and I honestly went from one building to the other. I ended up at the eye clinic, where they also checked my eye, but since it was related to the eyelid and especially the skin, I went to dermatology. I waited there for a while and the doctor said it was just a rash, nothing serious.


But I was really worried. I don't feel stressed, so I don't really understand where this came from. Anyway, on the way home I picked up the ointment and hopefully there won't be any sign of it anymore. 


Anyway, this wasn't exactly how I pictured Saturday morning. The afternoon was better when I met up with Martin and we headed to SmetanaQ for a cappuccino and mimosas! Martin had some more waffles and they were so amazing that I definitely need to go there for breakfast/brunch sometime.


Since the weather has been really great the last few days, we went for a walk to Střelecký and then to Slovanský ostrov, where we sat and enjoyed the sunshine. Around 5 pm we went home, and since I was so bland from today, I figured it would make my evening with food, and ordered my favorite poke from Pokehaus! Now I'm having wine, editing photos for you guys and watching a movie and chill, sometimes you just need it and don't want to think about anything today.

























Žádné komentáře