Používá technologii služby Blogger.

Vyhledávání

TODAY'S TRIP

Po delší době jsem byla dnes někde na výletě. Prostě nějak není čas, nebo spíš i není s kým. Ale safra, už musím víc výletovat a pak cestovat, až to půjde!



Nicméně vyrazili jsem na Zámek Blatná, kde je i zámecký park s daňky. Daňky naprosto miluju, jsou to takoví roztomilosti a do toho parku jsem chtěla už dlouho. 

Jak jsme přišli a procházeli to tam, zdálo se, že na daňky asi vůbec nenarazíme, ale tak po čtvrt hodině jsem uviděli první dva. U těch jsme chvíli zůstali, vyfotili, a když se blížilo více lidí, šli jsme dál projít celý park. 

Dál, směrem zpět k zámku, byl v parku i rybník, trávy a celkově pak tam byl víc i les a prostředí, kde by se jim mohlo líbit, a tak jsme tušili, že tam určitě ještě daňky najdeme. A TAKY ŽE JO! Stádo tak o 30 daňcích, a byli naprosto nádherní!

U nich jsme taky byli jen tak 10 min, asi jsme měli takový respekt k nim a nechtěli je moc otravovat, a pak se tam i hrnulo hodně lidí, tak aby nás tam nebylo zbytečně moc.

Cestou domu jsme se pak stavili kouknout na Svatou horu v Příbrami, kde jsem nikdy nebyla.

Šli jsme kouknout i na betlém a do kaple, a cestou domu koupili ještě svařák, který doopravdy bodnul a hezky mi alespoň ohřál zmrzlé ruce.

A jak užíváte volno vy, taky jste podnikli nějaký výlet?


---


Today we went to Blatná Casle, which also has a park where you can find a bunch of fallow-deers. I absolutely love them, they are so cute and I wanted to go there for quite a long time.

When we arrived we had a feeling we won't see them at all. But after approximately 15 mins walking we popped into two fallow-deers. 

When we left them as more people were approaching us, we decided to keep walking as we thought we might find more of them. And WE WERE RIGHT! We saw probably like 30 fallow-deers later on.

They were so amazing and we were closed to them probably for like 10 mins as we had kind of respect to them and didn't want to bother them as well as more people were coming again. But it was amazing to see soo many of them kind of "wildly".

On the way we stopped to visit Svatá hora in Příbram, where I haven't been yet.

We went to see a bethlehem and the chapel, and also bought a mulled wine which I really appreciate as my cold hand finally got warmer. 

And how do you enjoy these free days? Have you been to any trip?













































Žádné komentáře