Používá technologii služby Blogger.

Vyhledávání

VENICE - ITALY

Od středy 27.9. 2017 do neděle 1.10. jsem měla tu možnost pobýt v Benátkách, v Itálii. Abych byla přesnější, tak spíše od čtvrtka do soboty večer, protože cesta tam i zpět vždy trvala kolem 10 hodin. Do Benátek jsem jela se školou a tak jsme cestovali autobusem, klasicky. Tentokrát mi to ani tolik nevadilo a naopak jsem se divila, že cesta zpět doopravdy utekla. 



Jela jsem společně s dalšími 9 studenty a dvěma učiteli a vlastně plným autobusem dalších lidí, jelikož to bylo zařízené přes cestovku. Protože jsem jela s kreativním modulem, naším cílem byla výstava "La Biennale di Venezia", která se koná každý lichý rok již od roku 1885 (samozřejmě tam byli nějaké výjimky v průběhu válek, apod.) 
Samotná výstava byla rozdělena na dva "okruhy" a to Arsenale a Giardini. V části zvané Giardini lze nalézt národní pavilony, kterých je v přepočtu 30, v Arsenale pak pavilóny zemí, jež nedisponují stálými pavilony a převážně rozdělen ještě na určitá témata (nebo alespoň letos tomu tak bylo).
První den, tedy ve čtvrtek jsme strávili celý v již zmíněném Giardini. Druhý den pak následoval Arsenale, ale jelikož to tam bylo rychlejší, stihli jsme projít ještě kus Benátek. Třetí, a tedy poslední den, jsem se oddělila od naší skupiny "umělců" a jela s ostatními lidmi a průvodcem na ostrovy Murano, Torcello a Burano. Umění tolik neholduji a objevovat a fotit je pro mě o 100% zajímavější. 
Asi bych tu mohla psát úplné detaily, kde jsme byli ubytováni, co jsme přesně viděli, dělali, atd.. ale rozepisovat se nechci a zas tak zajímavé informace jako kupř. o ubytování, to také nejsou. Každopádně mrkněte na fotky, kde se zase projevuje moje nerozhodnost a tak jich je hromada, ale snad se budou líbit. A další článek se bude týkat již zmíněných ostrovů. ENJOY:)























































































Žádné komentáře