Používá technologii služby Blogger.

Vyhledávání

THROWBACK TO FLORIDA

Tak je tu další throwback, stejně jako článek předchozí. Tentokrát se článek bude týkat Floridy. Snad už to nebude tak ukecané, jako minule, ale za to můžu zaručit, že bude více fotek, jelikož jsem dost nerozhodná a je pro mě těžký fotky promazávat a trochu je redukovat. 



Jak jsem se dostala na Floridu?? Úvod jsme popsala v předchozím článku, a proto to tu nebudu opět zdlouhavě vypisovat.. Jen krátce, jela jsem tam se svou host family (jelikož jsem byla au-pair), minulý rok v říjnu. Pobyli jsem tam téměř 3 týdny, kdy z toho jsme si na 3 dny udělali "výlet" do Kolumbie, kvůli svatbě bratra Annabel a Gemmy (mé host mums).
Na Floridě jsem byla konkrétně ve Fort Lauderdale, asi 30 km od Miami (pokud si dobře vzpomínám). Tam jsme měli pronajatý dům, jelikož dům, který patřil prarodičům a každým rokem se tam scházela celá rodina, prarodiče těsně před naším příjezdem prodali, jelikož byl pro ně moc velký. Myslím ale, že to ničemu nevadilo, pronajatý dům byl velký a dostatečný pro 9 lidí. Ano, bylo nás tam 9, dvě čtyř členné rodiny a já. Asi popíšu jen můj den, protože to byla dá se říci rutina a každý den, až na výjimky byl v podstatě stejný.
Každý den jsem vstala o něco dřív, než ostatní. Nemusela jsem sice, ale mám to radši, že se v klidu nasnídám a pak už se jen věnuji dětem, pomáhám atd.
Postupně se celý dům probouzel a začalo se snídat, jelikož v té době byly děti docela malé, nejmladšímu Oliverovi bylo asi 18 měsíců, většinou byl v kuchyni pokaždé docela nepořádek. Ještě jsem taková puntičkářka, když cokoliv, hned jsem šla a uklidila to, takže ve výsledku jsem kuchyň uklízela 10x. Po snídani jsem většinou chodila s Oliverem v kočárku na procházku. Bydleli jsem v dobré ulici, auta tam jezdila minimálně, a náš dům byl zrovna uprostřed té celé ulice, takže 2km doleva, 2km směrem doprava. Po procházce následoval chill na pláži, většinu času jsem trávila s Gemmou a její rodinou, jelikož Annabel se svou rodinou jezdili furt na nákupy, dokonce jeli na tři dny do Disneyland, takže jsem spíše byla s Gemmou.
Po koupačce v moři nadcházela doba obědu a po obědě jsme měla tak do 5 odpoledne volno. Většinou jsem neváhala a vzala foťák a vyrazila na procházku, podle toho, kolik jsem měla času (občas se oběd protáhl a tak se mi zkrátil i čas mého osobního volna). Někdy samozřejmě ale nebyla nálada, tak jsem se taky slunila na pláži, či u bazénu. Dvakrát jsem si ale dala asi 20km procházku, zase za účelem fotek a také něco vidět, alespoň trochu. No a kolem té 5 odpoledne začínala večeře pro děti, jak jsem řekla, byly dost malé, takže v 7 už ležely v postelích. Někdy je rodiče vzaly i na večeři ven, kdy jsem já vždy zůstala doma, ne, že by mi neřekly, ale že jsem si chtěla užít ještě o hodinu více pohody, nebo třeba i dům potřeboval uklidit, a já jakožto puntičkářka jsem se nemohla na nepořádek koukat, takže jsem vždy prostě radši šla a uklidila to. Jim to v zásadě bylo asi jedno, protože to byl takový "přechodný dům", prostě to nebylo jejich, ale pro můj vnitřní klid a že tam nebudeme přežívat v nepořádku. No a poté, co byly děti uloženy, rodiče šli většinou na večeři, aby si taky po celém dni s nimi něco užili a měli na sebe čas, takže pro mě to znamenalo baby-sitting.
Asi by to někomu vadilo, že kdyby takhle někam jel, nemohl by si to pořádně užít, jelikož tam je jako au-pair a není na dovolené. Ale já se na to takto nekoukám. Vidím to tak, že už jen to, že tam jsem, že se někam podívám a plus u toho vlastně ještě vydělávám v podstatě za nic, že uklidím kuchyň po každém jídle a chodím s Oliverem na procházky?? Doopravdy za nic..
Tato dovolená pro mě byla zase další skvělou zkušeností a jsem opravdu moc vděčná za to, že zrovna mě vzali s sebou a že mi tak věří.

































Žádné komentáře