Používá technologii služby Blogger.

Vyhledávání

PORTOBELLO ROAD MARKET AND NOTTING HILL

Ještě jeden takový restík a to dokonce ještě z dřívější doby, než předchozí článek o Regent´s Parku. Tentokrát jsem si to namířila do Kensingtonských zahrad a k stejnojmennému paláci s tím, že jsem to vzala přes Notting Hill. Avšak ještě před Notting Hillem se nachází tzv. PORTOBELLO ROAD MARKET. O tomhle marketu jsem věděla již dříve, protože jsem předminulý rok chodila týden pracovat jako nanny do Ladbroke Grove, což je vlastně o ulici níže, ale neměla jsem ponětí, že je to relativně známé a taky jsem neměla tušení o přesném názvu marketu. 




Je to vlastně "jen" ulice, kde se přes týden, nebo jen určité dny (nevím) nacházejí i stánky přímo na ulici a tím je silnice pro auta uzavřena (proto ten název ROAD MARKET). V neděli, jak je vidět na fotkách, se tam žádné stánky nenacházely, pouze obchůdky a stánky po stranách ulice. Každopádně už v ranních hodinách se tam vyskytovalo relativně hodně lidí. V obchůdcích a stáncích jsou k vidění a koupi věci od nejrůznějších serepetiček až po značkové oblečení, kabelky apod. I já jsem zašla pro zajímavost do jednoho butiku, kde bych si hned vybrala x kabelek a triček, ale ty ceny? HAHA. 
Kensingtonské zahrady byly rovněž docela přecpané lidmi. Ten den bylo rovněž krásné počasí, což je ten důvod. V parku před palácem se nachází zahrada věnovaná památce Pricezny Diany a dále se tam nachází takové jezero, které nádherně doplňuje kouzelný pohled na Kensingtonský palác, když jdete směrem z Hyde Parku. Fotky Kensingtonského Paláce budou i v jednom z příštích článků, jelikož jsem si rovněž udělala procházku do Hyde Parku a zabloudila jak tam, tak i do Italské zahrady. Doufám, že se fotky budou líbit a klidně dejte vědět, jak se Vám líbí a jestli jste třeba ony místa taky navštívili:) ENJOY




























Žádné komentáře