Používá technologii služby Blogger.

Vyhledávání

PARIS

Možná to někdo z vás na instagramu zaregistroval, ale minulý čtvrtek, tedy 20.9. 2018 jsem letěla do Paříže. Sice jsem byla v Paříži nyní již po 4 (myslím), a určitě dlouho se tam nechystám, ale i tak jsem tam chtěla. Konečně jsem totiž za tyto dva dny, které jsem tam strávila, obešla a hlavně vyfotila vše, co jsem chtěla. 



Jak jsem již napsala, letěla jsem ve čtvrtek, a to konkrétně v 5 hodin odpoledne. Do Paříže jsme se dostali někdy v 7, ale s veškerou cestou z letiště až do Taveren, kde jsme bydleli u známé, jsme na místo dorazili tak před 10. Pak již jen večeře a spát. 
V pátek jsme však vstali v 7, abychom už v 8 vyrazili na cestu a objevovali krásu Paříže. Z Taveren jsme jeli metrem, přičemž jsme začali u Notre-Dame. Odtud jsme rychle „skákli“ na náměstí Bastilly a poté úplně opačným směrem mrknout na Pantheon.  Od Pantheonu busem zase zpět směr Notre-Dame, odkud jsme po břehu Seiny vyšli směrem k Francouzskému institutu a přes Most umění ke krásnému Louvru a ještě krásnějším zahradám, které k němu náleží. Přes Náměstí svornosti k Velkému paláci a pak od mostu Alexandra III. k invalidovně. Pak už jen k Eiffelově věži a na Trocadero, kde jsme dávali tak 2 hodiny chill, víno, jídlo a prostě pohodu. 
Po tom celém dni nás ještě známá vzala v Paříži na večeři, před kterou nás ještě trochu provezla Paříží a následně ukázala Paříž i hezky osvětlenou v noci. 
V sobotu už byla návštěva Paříže taková pohodovější. Začali jsme o hodinu déle než v pátek a hned se z nádraží Gare du Nord, kde končil vlak z Taveren, vydali autobusem k basilice Sacré-Coeur. Autobusem pak popojeli rychle omrknout kabaret Moulin Rouge. Odtud následovala jízda autobusem asi 20 minut dlouhá k Vítěznému oblouku a prošli celou Chapms-Élysées až Náměstí svornosti. Kousek popošli a opět chytili bus a vydali se směrem k Notre-Damu, kde jsme si našli kavárnu a dali kafé a zákusek. Potom zase popošli a koukli na markety u oné katedrály a den zakončili skleničkou vína v další kavárně/restauraci. Poslední dvě hodiny navíc trochu sprchlo, a když jsme se kolem 6 hodiny vydali zpět do Taveren, začalo opět pršet a to dost, takže ideálně naplánováno. Se známou ten den dali zase super večeři, ochutnali skvělé jídlo a ráno v neděli v 7 hodin odletěli zase z letiště Charles de Gaulle zpět do Prahy. 
Musím říct, že se výlet vydařil, počasí vyšlo naštěstí krásně, viděla jsem dokonce památky, které dřív ne, jako Sacré-Coeur a Moulin Rouge a tak celkově to prošla jako nikdy, protože jsem tam do té doby byla vždy jen v rámci výměnného pobytu. 








































































Žádné komentáře