Používá technologii služby Blogger.

Vyhledávání

HALLSTATT

Tak jsem se konečně po půl roce, nebo možná i dýl, někam vydala. Hlavním důvodem proč dlouho nic, byla samozřejmě škola. I když jsem tento semestr do školy vůbec nechodila, musela jsem splnit jednu povinnou zkoušku za tento semestr zvanou SVIP (Společenské vědy v interdisciplinární perspektive), která měla dvě části, písemnou a tou, když projdete, následuje ústní. To jsem dala vše naprvní pokus a 20.4. měla hotovo, ale další měsíc jsem se učila snad na nějtěžší zkoušku na škole - EDK. 




EDK jsem bohužel nějak v zimním semestru nedala (ne vždy se daří, no), ale od 23.5. mám splněno a popravdě jsme si musela dát oddych bezprostředně po zkoušce a nic nedělat, přišlo mi, že od ledna jsem furt něco dělala do školy a už toho měla dost. Teď jen bakalářku a státnice, ale to jsem si nakonec přesunula na leden, teď už jsem to řešit nechtěla a nejbližší termín je právě leden, plus na magistra nechci, tak si chci toho studenta prodloužit co nejdéle během toho, co budu zase pryč (doufejme:)). To jsem se trochu rozepsala vůbec o tom, jak to mám se školou (kamarádi se mě na to dost ptají, tak to tu rovnou píši:)) no a teď k samotému výletu. 
Na výlet jsem jela na tři dny s kamarádem, přičemž jsme jeli do Rakouska a Německa. Popravdě jsem se ptala více lidí/kamarádů, ale nikdo nemohl, a upřímně mi bylo skoro i jedno, s kým nějak pojedu (to nemyslím vůbec zle, aby to tak nevyznělo), hlavně, abych se s ním na tři dny snesla a věděla, že to bude v pohodě a to bylo splněno. 
První den jsem jeli do Hallstattu, druhý den byla na pořadu návštěva jezerea Königssee a Obersee a třetí den jsme navštívili soutězsku s vodopády Almbachklamm, ale o posledních dvou budou další články:) 
Na výlet jsme vyrazili v 5 hodin ráno v úterý 19.6. Cesta byla překvapivě hrozně v pohodě a do samotného Hallstattu nám to dohromady trvalo tak 5-6 hodin (ani nevím), s tím, že jsme samozřejmě i zastavovali u dvou jezer a trochu se taky kochali už cestou. Hrozně mě překvapila cesta do Hallstattu, kdy jedete skálou a vozovka je jen v jednom směru, to samé logicky i v opačném směru z města. Parkování bylo taky úplně v pohodě a dokonce jsme zaparkovali tak šikovně, že jsme měli auto hned vedle lanovky, kterou jsme okamžitě využili a jeli nahoru na vyhlídku Hallstatt Skywalk "Welterbeblick", ze které je vidět celý Hallstatt jak na dlani. Koupili jsme si jízdenku jen nahoru (stálo nás to každého 8 eur) a dolu sešli po svých, popravdě jsem byla ráda, protože jsem mohla tak fotit i cestou a celkově toho člověk prozkoumá o něco více. 
Po malé projíždce loďkou jsme pak chvíli poseděli hned u jezera a užívali si té krásy kolem nás a po nějaké době jsme vyšli na procházku městem, kdy jsme pomalu směřovali k autu a já se samozřejmě celou cestu snažila fotit co se dalo, haha:). 
Myslím, že jsme využili to zajímavé, co město nabízí. Věřím, že by se tam určitě ještě něco našlo, ale za mě ideálka. V Hallstatu jsem strávili dohromady taky tak 6 hodin a navíc jsme zase potřebovali do 8 do večera dojed do kempu, kde jsme pak strávili následující 2 noci, takže i proto jsme se tam ani nemohli zdržet nějak déle. Cestou do kempu jsme se pak na chvíli stavili ještě u jednoho jezera, kde jsem jen tak dali chill a vyfotili další fotky. Za mě super den a Hallstatt je fakt pohádka, určitě navštivte, pokud jste tam ještě nebyly<3.. 
Omlouvám se, že bude více fotek, ale já to prostě více promazat nemůžu, haha, ale musíte ocenit, že jsem se také tentokrát nechala fotit, což u mě normální fakt není:D.


























































Žádné komentáře