Používá technologii služby Blogger.

Vyhledávání

BUDAPEST

Dlouho tu nebyl nějaký článek s cestováním, co? Tak tady máte Budapešť!




Anebo konečně jsem vyrazila taky někam. Tohle byl totálně spontánní, velmi neplánovaný výlet. Upřímně to celkově spíš bylo do hotelu a wellness, a tak musím říci, že jsem se vůbec nekoukala ani, kam v Budapešti vyrazit, co navštívit a neminout. 

V práci toho bylo dost, v osobním životě taky a nějak jsem 3 dny pryč fakt uvítala. Do Budapeště chci ale vyrazit určitě ještě jednou a s tím tam i jela, proto jsem to vůbec "nehrotila" a nic nehledala. Do Budapeště jsme vyrazili v neděli kolem oběda a byli tam za necelé 4 hoďky autem. Pak jen dali wellness, super véču a bar. Nicméně když jsem ráno v pondělí vyrazila z hotelu, věděla jsem, že jdu směr hrad, ale opravdu si nic nevyhledávala apod. a co potkám, to potkám. 

Šla jsem tedy směr hrad Buda, dolu vyfotit parlament, zpátky k mostu a nahoru na Citadelu a pak přímo k budově parlamentu a přes ruské kolo zpět do hotelu. Následovalo wellness a zase společná véča. Jídlo jsem tedy vůbec nefotila, sice mi je to škoda, protože bylo top top! Na první večeři jsem byli v restauraci v hotelu. To samé třetí večer, nicméně druhý den jsem šli na sushi Tokio a bylo to boží! 

V úterý jsem pak už jen vyrazila ráno směr park ke Gatehouse Tower a Hero's Square. Tam jsem si sedla hezky i k rybníku na sedadla, koukala na hrad a jen tak byla. Jelikož jsem šla ale z centra pešky až tam, trvalo mi to asi 30-40 min tam a cca stejně dlouho zpět. Cestou zpět jsem se ale ještě prošla znovu k parlamentu a pak k památkníku obětem - Shoes on the Danube Bank. 

Protože se mi ještě z toho předchozího dne chození udělal puchýř, už jsem to i dost začala cítit a chtěla si fakt odpočinou, šla jsem na hotel, trochu popracovala, dala sama wellness, vanu a pak zase šli na super véču. 

I když jsem i tak vždy trochu popracovala, musela jsem publikovat příspěvky, plus jsem nechtěla, aby agenturní práce stála, dala jsem tomu vždy něco ráno a pak večer, docela to pomohlo, trochu zpomalila, hodně přemýšlela (což nevím, zda bylo dobře:D), ale i si hodně věcí uvědomila a snad už to začne být lepší, protože upřímně pro mě byl leden absolutní masakr a horší měsíc jsem dlouho neměla. 

Tak snad se fotky budou líbit a já doufám, že tam opravdu pak vyrazím, plánuju asi na podzim, myslím, že to listí atd tam bude fakt top. Jinak mě Budapešť i tedy dost mile překvapila a přišla mi oproti Praze čistší a taková klidnější. Co vy, líbí se vám Budapešť?



























































































 

Žádné komentáře