Používá technologii služby Blogger.

Vyhledávání

ŠUMAVA TRIP

Hezký počasí si žádá výlet! A tentokrát jsme s mamkou vyjely na Šumavu.


Už je to teda něco přes týden zpátky, co jsme jely. Byly dva dny volna, já na ten celý týden přijela na venkov a pracovala z domova a proč být pořád doma,. Rozhodly jsme se tak, že si vyjedeme na výlet. Mamka se tam chtěla znovu kouknout, já tam nikdy nebyla a stejně se nám ve dvou výletuje nejlíp.

Vyjely jsme už nějak kolem 8 ráno, abychom tam kolem té 10 dorazily. Výhodou bylo, že mamka tam právě už před x lety byla, tak věděla, kde zaparkovat a kam jít. Zaparkovaly jsme na dolním parkovišti tak, abychom až půjdeme zpět, vyšly pak hned u parkoviště a nemusely ještě nahoru zpět k autu. 

První naše kroky směřovaly k Černému jezeru, které bylo od parkoviště asi 4 km. Celkově cesta k jezeru byla super. Vedla hodně lesem, takže bylo o stín postaráno a šlo se příjemně i přesto, že bylo teplo a svítilo sluníčko. U samotného jezera pak bylo docela lidí, ale žádná katastrofa. Co se týče focení, dostalo se na každého, haha. 

Jediné co, mamka se divila, že tam nebylo občerstvení, jelikož před těmi x lety tam fungovalo a je to i takový ten spot, že si lidé rádi něco dají ke sváče. 

Od Černého jezera to teprve začalo! Namířeno jsme měly na Malý Špičák a k Čertovu jezeru, nicméně abychom se dostaly vůbec na to rozcestí a směrem k nim, musely jsme vyjít 1km kopec. To bylo docela maso! Ale taky nutný uznat, že se nahoru šlo lépe, než dolu. Dolu by se muselo "brzdit", cesta byla dost prašná, takže to bylo tak akorát o úraz a co jsme viděly lidi, kteří šli dolu, měli fakt co dělat. 

Nahoře byl další spot na svačinku, jak taky jinak po takovém výšlapu. Pak, asi po 400 m, jsme se dostaly na rozcestí, doleva nahoru byla cesta na Špičák, doprava cesta dolu k jezeru. 

Jelikož Špičák byl asi 1 km daleko, sice do kopce, ale blízko, vydaly jsme se tam. A dobře jsem udělaly! A proč? Jelikož tam občerstvení bylo! Haha. Mamča si dala malý pivčo a já párek v rohlíku - miluju. Nemohly jsme si nekoupit lístky na vyhlídku, výhledy je něco, co naprosto zbožňuju. To se ale o mamce tak moc říci nedá a měla co dělat, jelikož to nahoře docela fičelo a i já cítila, jak se celá věž hýbe, a to docela dost:D.

Přežily jsme to ale ve zdraví, dokonce i s fotkou (tu sem nedávám, protože co si budeme, jsem tam dost krásný díky tomu větru). No a po občerstvení a vyhlídce jsme se vydaly směrem k Čertovu jezeru. To bylo právě celé už zkopce dolu a jak jsem říkala, lepší jít do kopce. To brždění a vyrovnávání, aby člověk nespadl... nic moc. 

Co bylo smutný, a to nejen tady, ale i okolo toho krpálu nahoru, tak všude naprosto pusto. Tam, kde bývaly hustý lesy, byla pustina se špalky. Až se nám z toho chtělo brečet, jak smutný a pustý to bylo. A to samé u těch jezer, hlavně u toho Čertova. Můžete mrknout na fotky, je to jezero jak z hororu. Namísto hezkých zelených stromů, jsme viděly šedý seschlý stromy. 

Na hodinkách už okolo druhé hodiny a naše túra byla téměř u konce. Zbýval asi kilometr a půl k autu. Co bylo nemilý, začalo v asi v půlce hřmít a zatáhlo se. No a asi 10 min od auta se rozpršelo. Mohlo to taky vydržet, ale co jsme došly k autu a nasedly, tak se spustil teprve slejvák a říkaly jsme si, jak jsme to měly načasovaný, protože v tom být venku, tak by to byla pořádná sprcha:D 

Na cestu zpět jsem měla řídit, ale jelikož jsem začala znovu řídit teprve nedávno, v takovým lijáku si úplně nevěřím, takže nějakých 20 km řídila mamča. Pak se najednou udělalo zase krásně a moje řízení mohlo začít. Měly jsme trochu smůlu, že nám zblba navigace a vedla nás fakt přes prdelky, ale vše jsme zvládly a nakonec zajely ještě na večeři do Příbrami. Bývaly bychom šly na Šumavě, ale tím, že jsme skončily okolo 3 a měly x svačin, neměly jsme předtím úplně hlad. 

V Příbrami jsme zašly do hospody Zlatý Soudek, kde si mamka dala pořádnou porci svíčkové. Já měla původně chuť na smažák, který ale bohužel neměli, a tak jsem sáhla po řepových placičkách s kozím sýrem a rukolou. Co si budeme, bylo to na mě v tu chvíli trochu zdravější, ale chutnalo to super.

Overall, moc fajn výlet! Počasí ideální, i přesto, že u nás bylo teplo, na těch horách je to pak taková ideálka. Takže pokud nevíte, kam na výlet, Čertovo a Černé jezero super.















































 

Žádné komentáře