Používá technologii služby Blogger.

Vyhledávání

LONDON BABY

Už nějakou dobu jsem říkala, jak zase chci po dvou letech vyrazit do Londýna. A ono se konečně tak stalo!


Sice to bylo totálně spontánní v době, kdy to v práci bylo hektické (ne, že by už nebylo), ale i tak to asi přišlo fakt v vhodný čas, protože už jsem energií dojížděla, byla vyčerpaná, naštvaná a potřebovala změnit prostředí.

Do Londýna jsme tak vyrazili 21.–24. dubna. Počasí nám mělo vyjít super, ale i tak se bohužel trochu změnilo, takže když jsme v pátek ráno přijeli, pršelo. Naštěstí jen dopoledne a odpoledne už jsme chodili v suchu, jen celé tři dny byla docela zima, takže bez zimního kabátu se to bohužel neobešlo.

První den jsme nachodili asi 21km (trochu jsem to přehnala:D), ale naše kroky nejdříve směřovaly do centra a směrem na Oxford Street, kde jsme se i najedli, a to v Honest Burgers, kde jsem si dala jejich vyhlášené rozmarýnové hranolky. Pak jsme šli navštívit a projít do Camden Town a procházka v Regent's Park taky nemohla chybět. První večer jsme ještě navštívili nejstarší vinárnu v Londýně - Gordon's Wine Bar, který funguje už od r. 1890. Tam jsme si dali skvělý vína a prkýnko sýrů a salámů, které bylo naprosto božský.

Druhý den naše kroky směřovaly na Borough Market, kde já sáhla po sladkým pečivu a můj parťák po ústřicích:D K snídani, proč ne. Odtud pak už na Garden at 120 a protože bylo prostě božský počasí a věděli jsme, že má v neděli pršet, chtěli jsme být venku a dojeli do Hyde Park na kola. Když jsem v Londýně žila, vždy jsem to chtěla udělat a vlastně se to nikdy nepovedlo (sama netuším vlastně proč, když o nic nejde:D) tak jsem si to teď mohla odškrtnout ze svýho seznamu a bylo to naprosto boží! Jelikož jsme tolik nejedli ten den, respektive hlavně já, došli jsme si někdy ve 4 na oběd do Wagamama, kde jsem si mohla odškrnout další položku ze svýho seznamu - Katsu Curry z Wagamama a nebylo to vůbec špatný, ale zase ne, z čeho bych si sedla na zadek. Za to oblíbený edamame jsou božský vždy! Potom jsme si procházkou našli ještě jednu z anglických hospod, kde jsme asi 3 hodiny seděli, povídali a užívali Londýna, sami sebe a to je prostě něco, co miluju, jen si to zkrátka užít.

V neděli, jak už jsem zmínila, bohužel fakt pršelo. Ale protože ústřice zachutnaly moc a já je naopak chtěla ochutnat, tak jsme jeli opět na Borough Market, kde parťák spořádal asi 30 ústřic, já 4 a skleničku vína. Protože pršelo, chtěli jsme být hlavně někdy vevnitř, a protože máme trochu uměleckou duši, šli jsme do Tate Modern. Tam jsme se prošli, pokoupili knížky - já takový seberozvojový (jak jinak), teda druhou jsem dostala jako dáreček a pak jsme směřovali přes St. Paul's k Barbican Centre. Tam jsem chtěla do botanický, jen jsem nevěděla, že se musí lístek zabookovat.

Tady se ještě přiznám, že z toho všeho rozpoložení jsem se i vyprdla na program, který jsem jako jediný měla nastarost:( a nezařídila vůbec nic, takže jsem byla na sebe dost naštvaná, ale tak i tak jsme si to snad užili, já teda jo! Nicméně pak jsme ještě zašli na kafíčko a hurá na výstavu londýnského umělce Davida Hockneyho, která byla naprosto boží. Trvala 50 min, probíhala na 4 stěnách jedné velké místnosti a byl to fakt zážitek. Pak jsme se zase jen courali okolo Oxford Street, a zašli na super Indii do Dishoom. Já teda nejsem úplně milovník Indie, ale mají se dělat kompromisy.
 
Procházkou jsme zase zašli skoro až k hotelu a našli hezkou anglickou hospodu, kde si zase užívali večer a poslední hodiny v Londýně.

Overall užito, nemám ani jednou fotku sebe/nás, ale z fotek mám fakt radost a byl to super výlet. Už se těším na další!
































































































 




Žádné komentáře