Používá technologii služby Blogger.

Vyhledávání

ST. MARTIN'S GOOSE

Co by to bylo za den Svatého Martina bez svatomartinské husy? Ano, sice tedy není dnes 11. 11., takže jsme si ten den trochu odložily, ale husa i tak chybět nemohla.


 

Na husu jsem jela s mamkou, a právě proto jsem tuto baštu měla až teď v sobotu, jelikož na vesnici jezdím právě spíše o víkendech.


Na husu jsme jely na Ameriku konkrétně na Starý svět, což je zájezdní hostinec u Votic, kde to mamka naprosto zbožňuje.


Vždy tam jezdíme na její narozeniny, svátek a teď i na Svatého Martina.


I přesto, že v meníčku měli ještě husí prsíčko a dokonce i burger s trhaným husím masem, já sáhla po klasice. Mamka právě zkusila ono prsíčko a oboje bylo moc dobré. Jediné co bychom vytkly je to, že já tam měla moc šťávy z toho zelí a pak se mi rozmočily trochu knedlíky, což úplně nemusím a mamka měla  prsíčko malinkato vysušené, ale overall to bylo moc dobrý a pochutnaly jsme si!


Mamka se popravdě až i trochu přejedla, jelikož "dojížděla" talíř ještě po mě. Takže teď tu sedím v pohodě a vysmátá a mamka skuhrá, že se přejedla. A to ještě chtěla dezert!:D


No a co vy? Měli jste letos svatomartinskou husu?:)


---


I went to the lunch with my mom, and that's why I had this feast now on Saturday, since I normally come to visit her on the weekends.


We decided to go to village called America, concretely to Start Svět, which is a restaurant near Votice which my mom absolutely loves.


We always go there for her birthday, name day and now on St. Martin's Day.


Even though they still had foie gras and even a burger with plucked goose on the menu, I went for the classic. Mom tried the already mentioned foie gras and the both meals were very good. The only criticisms would be that I had too much juice from the cabbage and then the dumplings got a little bit soggy, which I really don't like, and Mom's meat was a little dry, but overall it was very good and we enjoyed it!


Actually, mum is actually totally done now as she even finished my plate. So now I'm sitting here all cool, laughing and mum is crying she's absolutely full. Quite funny though as she even wanted a dessert!:D


Well, how about you? Did you have St. Martin's goose this year?:)
















Žádné komentáře