Používá technologii služby Blogger.

Vyhledávání

AFTER MY ILLNESS

Na Instagramu jste si asi všimli, že jsem byla pár dní v nemocnici, dělala jsem i stories o tom, co mi je atd. ale rozhodla jsem se, proč to nesepsat do blogu:)


No a jak to celé začalo? Měla jsem popravdě už nějaké bolesti břicha ve čtvrtek a v pátek, když jsem šla do práce, ale to jsem nějak totálně opomenula. V sobotu to bylo v pořádku a nic, a v neděli mě mamka vezla do Prahy a začala mě hrozně bolet hlava a dostavily se křeče už v autě. Pak jsem tedy odpoledne přijela do Prahy a měla jsem křeče v břiše s tím, že jsem začala chodit i na záchod (ano prostě to tak je). Myslela jsem si, že jsem jen něco špatného snědla a prostě to přejde.
Po sprše v noci začala ještě zimnice. Ale stále jsem si myslela, že to bude v pohodě. 
Ráno to ale lepší nebylo, ne-li horší. Vzala jsem si homeoffice a chtěla jet domu z Prahy, kdyby náhodou, ať se o mě mamka může starat. 
Vzala jsem si asi 4 ibuprofeny, dva endiarony a spolubydlící byl tak hodný a vzal mi batoh a tašku na tramvaj, protože sama bych to asi nedala. Bylo pro mě hrozně těžký stát a vůbec i chodit. 
Busem jsem to zvládla, měla jsem tam sice zimnici, ale cestou se to pak nějak zlepšilo. 
Z autobusu jsem hned šla do nemocnice na chirurgii, kde mě poslali na krev, moč,  a sono. 
Na sonu zjistili, že mám na střevech 7 uzlin o velikosti 12mm a krev jsem měla crp 150,4, kdy norma je 0-5. Nějak se to ten den ale uklidnilo, až večer pár křečí. Ale v posteli jsem si normálně odpracovala 8 hodin a v pohodě. 
Druhý den to byl ale horor, a mě zase začalo být špatně. Šla jsem znova na krev, kdy mi řekli už předcházející den, že mám jít na kontrolu crp. To se ale zvýšilo na 154,4, a já musela do Příbrami. 
Tam jsem šla na sono, kde mi řekli, že mám zánět tenkého a lehce tlustého střeva. Slepák naštěstí ne, ale jen byl lehce iritovaný od tohohle. No a na základě toho sona, si mě tam nechali. 
V úterý odpoledne jsem tedy nastoupila do nemocnice, kde jsem hned dostala infuzi, antibiotika. Jo a v pondělí jsem snědla dva rohlíky k obědu a polívku s půlkou rohlíkem večer a v to úterý jen jeden rohlík k obědu. Pak jsem dva dny nic nedostávala, max tu infuzi, kdy ve středu na večer mi bylo už fakt slabo z toho. 
Crp bylo ve středu stále stejné, ale ve čtvrtek konečně kleslo na 90, přičemž jim přišly i výsledky z mikrobiologie a tam zjistili, že k tomu mám ještě kampylobakterii, která způsobuje to, že chodím pomalu tak 10x denně na záchod a vlastně i ty hrozné bolesti břicha, bylo to fakt šílený. 
Nasadili mi tak jiná antibiotika, a v pátek crp kleslo na 40 a mohla jít domu. 
Od soboty už nemám žádné bolesti, nic, a vypadá, že vše je v normálu. Jen jsem tedy šla v pátek spát už asi v 9, byla jsem totálně unavená a to samé včera celý den, hrozná unavenost. 
A ještě, jsem infekční a musím být doma až do dobrání antibiotik, kdy v pátek pak musím na testy na infekční a v pondělí snad pak do práce. 
Každopádně tohle celé je asi z kuřecího masa (inkubační doba je tak 2-5 dní),  a já si dělala kuřecí stir fry s masem z Lidlu v úterý večer a měla ho i ve středu k obědu. Tím nechci nic říct, stát se to může všude a kdykoliv, ale myslím si, že je to doopravdy z tohohle. Protože tatarák co jsme jedli v pátek také z Lidlu, mamce nic neudělal. 
Takže tak, každopádně tohle už v životě nechci, jelikož ta bolest byla fakt hrozná. Jediný kladný, že jsem zhubla dvě kila:D přičemž jsem chtěla zhubnout tak 3 před tou nemocí, tak mi to alespoň "pomohlo", jen, aby to vydrželo hah. Musím přece vidět to kladné na tom, že jo:D

  





Žádné komentáře