Používá technologii služby Blogger.

Vyhledávání

ALMBACHKLAMM

A konečně poslední den našeho výletu a s tím i poslední článek. Třetí den jsme strávili prakticky na cestě, ale ještě předtím jsem si dopoledne dali docela dlouho procházku po soutěsce plné vodopádů s názvem ALMBACHKLAMM. 



Soutěska Almbachklamm byla od našeho kempu, a tím i tedy od jezera Königssee, vzdálena asi 15 min autem, takže naprostá nádhera. 
Den jsem začali asi nějak v 8, kdy jsme vstali (já teda dříve, protože jsem se chtěla trochu zkulturnit), nasnídali jsem se, zaplatili účet za kemp a nějak kolem půl 10 vyrazili na cestu. Jak jsem řekla, byla to otázka asi 15 min. Parkoviště u soutěsky bylo asi 100 metrů od vstupu, takže taky super. Za vstup jsme, jako studenti, zaplatili každý 3 eura, takže hrozně super. Normální cena je 6 eur (nic strašného). 
U vstupu jsem dostali mapičku, kde jsme si přečetli, že trasa má 25 bodů, kterými byly mosty. Celkově má trasa 2,8 km. Vzdálenost se taky zdá v pohodě, ale je to pořád, ale pořád do kopce. My jsem měli ještě docela horko do toho zase, já byla v pohodě, ale kámoš to teda moc nedával a jen počítal mosty, kdy už budeme na konci. Zpět vedou pak následně stezky okolo, ale každá je tak na 3 hodiny, alespoň to se uvádí v plánku. A to jsme popravdě úplně moc nechtěli a tak jsem se vydali zase tou samou cestou zpět. Ta cesta byla tožiž jen na jednu hodinu, takže docela velkej rozdíl ve finále. Bylo to blbé jen kvůli tomu, že jsem se museli občas vyhýbat s lidmi, ale nešli jsme takto sami, takže v pohodě:) 
Mně osobně se to moc líbilo, a zase trochu něco jiného. Po této návštěvě soutěsky už jsme měli namířeno domu zpět do Čech, ale ještě cestou kámoš našel v městečku Litzlberg kostel, který měl být na ostrůvku spojený s lávkou.. zase error.. hledal to jen přes google mapy a ani si to neověřil obrázkami, což mě ani nezeptalo se zeptat, protože já si vše ověřuji přes obrázky, no a nakonec to byl snad i nějak normální dům a prostě tam někdo bydlel, takže soukromý majetek. Ani jsem to raději nefotila. Tak jsme se alespoň tam vykoupali, tedy on, protože hned vedle bylo velké koupaliště, dali pak oběd a huráááá domu. 
Musím říci, že jsem se domu i docela těšila, ale jsem ráda, že jsme na výlet jeli a já zase konečně někam vyrazila a viděla místa, která jsem chtěla:) ENJOY:)) 



























Žádné komentáře