Používá technologii služby Blogger.

Vyhledávání

ORLÍK

Long time no výlet.



Už to teda upřímně potřebuje i nějakou dovču, nicméně na tu si asi stejně ještě počkám, jelikož nejvíc busy 2 měsíce pomalu, ale jistě, přicházejí.

Nicméně... dneska jsme s mamkou vyrazily na Orlík, který máme asi 30 km, takže na výlet i s Mayou naprosto ideální (nemusí ještě tolik jízdy autem).

Tím, že jsme s sebou měly Mayu, chodily jsme jen venku, takže jsem si tak půl hodiny až 45 min chodily okolo zámku a pak vyrazily mrknout ke Schwarzenberské hrobce. Docela nás překvapilo, že byla od zámku fakt relativně daleko. Nebudu ani lhát a to místo mělo prostě takovou zvláštní energii, že se tam člověk cítil zvládně. 

Zároveň před samotnou hrobkou je docela velký, rovný prostor, a je to prostě louka, čekala bych nějaké sochy kupř. nebo nějak to tam trochu "vyplnit". U hrobky jsou ještě dvě vyhlídky, respetktive jedna vyhlídka a druhá byla místem s kapličkou. Z obojího ale krásný, a zase trochu jiný, výhled na samotný zámek. 

Jak jsem šly k hrobce, celý výlet se nám tím alespoň trochu prodloužil a dohromady jsme na Orlíku byly asi 2 hodinky. 

Jelikož jsme nachodily docela dost a navíc od rána nejedly, zasloužilo si to oběd, kdy jsem se rozhodly jet "k nám" do resortu Hulín, kde jsem obě dostaly chuť na smažák, který fakt oběma přišel dost k chuti. 

Takže takové výlety častěji! Bylo to fakt moc fajn a musím i říci, že mě to dost unavilo a polovinu jízdy zpět do Prahy tak nějak odpočívala, místo toho, abych tam celou cestu klasicky popracovala. 

A btw poznatek dne - pávi umí lézt na stromy (viz fotka).

Nějaké tipy na další výlet? :)




































 

Žádné komentáře