Používá technologii služby Blogger.

Vyhledávání

SÓLLER & DEIA

Výlet na dovolený? Totální must have! My zvolili Sóller a Deiu. 


Původně chtěl přítel spíš objevovat pláže na jihu, jakmile ale zjistil, jak daleko to vlastně je, "vyhrála" jsem já s mými městečky. Kdyby bylo na mě, koukla bych se ještě do Valldemossa, ale moc na to cestování není a už tak ho to dost štvalo, takže pro klid nás obou:D 

Ne...musím uznat, že bylo i opravdu teplo. Takže jsme se pokaždé jen těšili, až si sedneme do auta. Nicméně od místa, kde jsme celou dovolenou zůstávali, byl Sóller asi hodinka cesty. Dokonce do Sólleru vede tunel, díky kterému se krásně vyhnete serpentinám, které my jsme ale cestou tam zdolali, jelikož přítel chtěl, abych mohla fotit ty výhledy a celkově taky něco viděla (miláček).

Sóller je malé městečko, kde je středobod celého dění kostel Sv. Bartoloměje a před ním tramvajová kolej, kde tramvaj cca co 10 min projíždí. Co si budeme, naprosto insta friendly věc. 

Po tom, co jsme měli náměstíčko prochozené a hlavně pořádně vyfocené, jsme se jen pomalu prošli městem a rozhodli zvednout kotvy a vyrazili do Deiy, která byla vzdálená asi tak 15 min. Co je zajímavé na tomto městečku je, že vlastně je to takové město okolo silnice a vy jím jen projíždíte. Proslavili ho především spisovatelé a hudebníci.

Kromě výhledů na krásné baráčky tam ani nic zajímavého nenajdete, ale ty pohledy stojí za to a je prostě krásné to vidět. Co bylo šílené ale, bylo parkování. Byli jsme tam navíc asi i v čase, kdy tam jeli snad všichni a měli docela štěstí, že jsme vůbec zaparkovali. 

Výlet to byl super a navíc jsme si alespoň zpestřili den a neseděli na jednom místě! A hlavně... já mohla pořádně fotit!





















































 

Žádné komentáře