Používá technologii služby Blogger.

Vyhledávání

TRIPS

​​I přesto, že jsem měla minulý rok na samém konci června poslední zkoušku, na kterou bylo potřeba se učit, udělala jsem si během toho učení pár pauz v podobě výletů. Zmíním se o těch posledních třech, ze kterých jsem pořídila fotografie. Nejprve se zmíním o vyhlídce Máj, a poté o lomu Homolák a Velká Amerika. Tím, že se zmíním myslím především to, že ukážu nějaké fotografie z oněch míst, jak jinak.:)) 




MÁJ
Vyhlídka Máj je dost známá a nachází se nedaleko obce Teletín, ve Středních Čechách. Od nás je to asi 30km, takže nic šíleného. Na sociálních sítích jsem neusále sledovala fotky lidí z této vyhlídky a tak jsem ji chtěla navštívit a pokochat se hezkým výhledem na řeku Vltavu. Na vyhlídku jsem vyrazila s kamarádkou přes týden a k tomu někdy k podvečeru, takže super, že jsme narazily jen na pár lidí a nemusely se u výhledu nějak střídat.


HOMOLÁK
Tento výlet se už týká místa, jenž je od nás vzdálenější o něco dál, takže i časově náročnější, ale stálo to za to. Lom se nachází asi 50 km od nás, takže tak hodinka cesty. Co nás překvapilo když jsme dorazili na místo, že jsme k lomu nemohli přímo dojet. Museli jsem nechat auto u silnice před závorami a tak kilometr k lomu dojít. Popravdě jsem i lom čekala větší, toto bylo poprvé, co jsem lom navštívila. Ale zase ten pohled na krásně modrou vodu, no skvělý. V lomu jsme se nekoupali, i když na to počasí bylo, protože jsme se chystali pak ještě dál a převlékat se, atd. jsme nechtěli. I když bylo hezky moc lidí tam nebylo, ale udělalo to spíš to, že celý den bylo nic moc a až navečer se to vyčasilo. Tento lom bych řekla že je taky docela známý a dost lidí z Prahy se tam jezdí koupat.:)

VELKÁ AMERIKA
Poslední místo, o kterém se zmíním, je lom Velká Amerika. Taky jedno z těch "profláklejších" míst, kde byli snad pomalu všichni už dávno a já teprve před pár dny. U tohohle lomu jsem měla naopak mínění toho, že tak obrovský, jako ve skutečnosti je, není. Přišla jsem tam a jen "wow". Chodit po těch vyšlapaných cestičkách, kde to dost klouzalo, asi taky trochu kvůli mým botám s hladkou podrážkou, nebylo úplně super, ale přežila jsem. K lomu jsme dorazili už když se stmívalo, protože na výlet jsme vyrazili až v 5, ale myslím, že načasování super. V lomu jsme se celkově potkali asi s třemi páry, tak to bylo alespoň v klidu, bez lidí:). Ale lom je fakt krásný a ta lávka uprostřed mě dostala snad úplně nejvíc. Miluji mola a mosty ze dřeva, jen škoda, že jsme nemohli úplně k ní, kvůli železné stěně, jež pak dole těsně u vody přepažuje cestu. 
Musím ještě zmínit, že cestou z Homoláku jsme jeli okolo Karlštejna a tak fotka tohoto krásného hradu taky nemůže chybět. 







































Žádné komentáře