Používá technologii služby Blogger.

Vyhledávání

MIKULOV

První návštěva Mikulova a určitě ne poslední!



Je to tak, na Moravě jsem ještě nikdy nebyla, nicméně už nějakou dobu jsem tam chtěla. No s kým jiným jsem se mohla domluvit, než se sestřenkou, se kterou tak jednou za týden/14 dní chodím na víno.

Vyrazila jsem konkrétně tedy se sestřenkou, její mamkou a mou mamkou. Od pátku do dnešního (nedělního) rána. Aby to nebylo ještě tak jednoduché, s shodou okolností tam vyrazil i můj kluk s kamarády, takže do Mikulova jsem přijela v pátek s ním, protože to celkově bylo jednodušší i pro mě jet přímo z Prahy.

Přijeli jsmes ve tři, já si dala po cestě ještě práci, pracovní schůzky a v 5 se šlo na vínko. Miluju jen si sednou, být spolu, pít víno a tyhle "nejobyčejnější" s chvíle jsou stejně ty nej! Kolem 7 přijely holky a já tak šla za nimi, jelikož jsme bydlely ještě kousek od Mikulova, v Horních Věstonicích.

Ubytovaly jsme se v krásném ubytku, co jsme měly u jednoho známého, a ani jsme se nevybalovaly a jely do sklípku do Pavlova. 

Na sobotu jsme měly naplánovaný Svatý kopeček hned z rána. Protože jsme ale zaparkovaly "nahoře", začly jsme den vyhlídkou Kozí hrádek, odkud byl skvělý výhled na celý Mikulov, za mě ještě lepší, než z kopečku, protože přece jen to město odsud bylo blíž.

No a potom konečně nastal ten moment... šly jsme na Svatý kopeček, kam jsem hrozně chtěla. Vlastně ty výhledy na Svatý kopeček z města mě pak bavily nejvíc, ale co si budeme, je to fakt krásný a i pohled odtamud na celý Mikulov je prostě pecka. 

Dolu jsme šly pak jinou cestou, než tou "hlavní" a musím říci, že i snad lepší, jelikož celá byla lesem a tak jsem alespoň byly hezky ve stínu. 

Po výšlapu následoval oběd a já se sestřenkou sáhla po pořádný prasárně - smažák a hranolky. A jelikož tento víkend bylo vinobraní, po obědě jsme si zaplatily vstupy, abychom se mohly dostat do uzavřeného náměstí, prošly všechny stánky a hlavně i zámek, který byl takovou tou třetí zastávkou po památkách Mikulova.

Nachodily jsme toho dost a tak jsme asi kolem 3 hodiny jely zase na ubytování, abychom si trochu odpočinuly a hlavně dovezly auto, převlékly a připravily se na večer. Do Mikulova jsme pak zpět jely autobusem a naše kroky směrovaly první do amfitéátru na hodinové vystoupení Slzy. 

Po slze následovala véča.. já s mamkou jsme sáhly po klasik hotdogu, která byl naprosto boží a jíst to byla fakt výzva. To jediné mě štve, že do sklípku a pak navečer jsem ani nevzala foťák, nechtěla jsem to vždy celý ten večer tahat s sebou, takže nemám jedinou fotku skleničky s vínkem.

Holky chtěly pak ještě projít stránky a ochutnávat na náměstí, my se s mamkou ale přesunuly k Volaříkovi na terasu, kde jsem byla i v pátek s přítelem a hrozně se mi tam líbilo a hlavně chutnalo. Po nějaké době dorazil i on a potom i holky a tak to nakonec byl hezký večer takhle všichni. Zpět na ubytování jsme jely kolem 11, předtím ještě koupily frgále na snídani a úplně hotový šly spát.

Ráno už jen snídaně, mě si zase vyzvedl kluk, jelikož jsme se ještě chtěli zastavit v Brně na brunch a trochu spolu pobýt, navíc jsem si po delší době zase mohla zařídit, takže jsem celou cestu z Mikulova, přes Brno až ke mně před barák v Praze odřídila já, což sama docela čumím:D 

Byl to super víkend a doufám, že se na Moravu mrknu zase brzo, je to tam totiž naprosto boží! Všem doporučuju.




















































 

Žádné komentáře